K18

K18 Wat is K18 ?

THE STORY

Suveen Sahib en zijn mede-oprichtster echtgenote Britta Cox hebben een groot deel van hun leven gewijd om de opbouw van het haar volledig te begrijpen. Suveen merkte dat bestaande haarcosmetica niet goed in staat was schade an het haar echt te herstellen. Met dit idee ging hij aan het werk om een product te ontwikkelen dat niet alleen de schade aan het haar echt kon herstellen maar ook om het weer te laten voelen als Nieuw.

Haar kan weer gezond zijn en als nieuw aanvoelen. De tijd om je haar te herstellen is Nu.

De K18PeptideTM is het resultaat van samenwerkingen met wetenschappers die onderzoek doen naar huidverzorging en Europese topwetenschapper op het gebied van bioengineering professor Artur Cavaco Paolo en zijn team, die de volledige genoomuitdrukking van het menselijke keratine in de loop van een decenium in kaart heeft gebracht, curerende biomimetische technologieën die de vorm en het gedrag van haarvezels sturen, en het vermogen om chemische schade daadwerkelijk om te keren. K18PeptideTM is de enige in zijn soort, een gepatenteerde bio-actief peptide dat de weg zal banen voor de volgende generatie haatverzorging. Geen cosmetische chemie meer, dit is allemaal biowetenschap en het antwoord daarop van de langst bestaande problemen in de branche. Hij ontdekte dat je een sterke interne achitectuur moet creëren zodat het haar bestand is tegen alledaagse stress, wat leidde tot diepgaand onderzoek naar biomimetische technologieënen en bioactief peptiden gemaakt van DNA-sequenties. Dit idee was de aanzet voor ontwikkeling van het gepatenteerde K18PeptideTM.

K18 MAGIC

Een haar heeft een structuur waarin de keratine kettingen het meest belangrijke onderdeel zijn. De keratine kettingen lijken op de helix structuur van ons DNA die je zou kunnen zien als een gedraaide ladder. De gedraaide strengen keratine worden voor een belangrijk deel bij elkaar gehouden door zogenaamde zwavelbruggen. Bij gezond en natuurlijk haar zijn deze zwavelbruggen intact. Bij beschadigd haar breken de zwavelbruggen waardoor het haar kracht, glans en soepelheid verliest. De meeste producten zijn alleen gericht op het creëren van tijdelijke zwavelbruggen tussen de treden van een ladder. Deze tijdelijke bruggen spoelen makkelijk weg met water of shampoo, het haar word misschien tijdelijk aangevuld maar niet gerepareerd. Zonder reparatie blijft het haar dan slap en zacht. Na onderzoek van 10 jaar waarbij de eerst 3 jaar voornamelijk bestond ui het analyseren en scannen van het haar. Door de analyse van het keratine proteome dat 1242 decapeptiden beslaat, zijn we in staat geweest een nieuw peptide te ontwikkelen dat de ontbrekende stuctuur van het haar repareert. K18 is het eerste gepatenteerde peptide dat effectief is bij het verbinden van gebroken keratine ketens. Dit betekent dat K18 in staat is om in 4 minuten permanente resultaten te bieden bij herstel van het haar..

The future of haircare was born in a single patented peptide

Elk chemisch proces waarbij een alkalische omgeving betrokken is, verbreekt de keratine ketens die het haar bij elkaar en sterk houden. K18 is het eerst product dat de gebroken keratine ketens herstelt. Het doet dit door de cortex binnen te dringen en de zwavelbruggen opnieuw te vormen en zo de gebroken keratine kettingen weer te verbinden. Het haar is nu gerepareerd en hersteld tot vrijwel onbeschadigde staat van kracht en elasticiteit.

K18 is vrij van sulfaten, parabenen, ftalaten, siliconen, kunstmatige kleuren, natriumchloride, formaldehyde, is vegan en crueltyfree.

Toegevoegd aan winkelmand